Spartips när du ska bila till Rom

Många drömmer om att åka till Italien och en populär stad att besöka är Rom. Denna stad är fylld av olika sevärdheter och historia. Här kan du uppleva god mat, häftig arkitektur och mycket mer. En resa till Italien är dock inte billigt men ett sätt att spara pengar kan vara att bila istället för att flyga.

När det är dags för semester så tänker de flesta automatiskt på att flyga. Det som många inte tänker på är att det oftast är billigare att ta bilen ner. Utöver att det är billigare så är det också relativt smidigt. Bilar du till Italien så finns det en mängd olika vägar att ta.

Så sparar du pengar på din bil

På senare år har det blivit ännu smidigare att bila till länder i Europa. Letar du efter en bil att köpa kan du kolla in https://bilweb.se/sok/volkswagen där det finns massor av begagnade bilar. Genom att köpa en begagnad bil som inte drar så mycket sparar du en del pengar på. Under resans gång behöver du givetvis även sova. Beroende på hur stor bilen är kanske det även går att sova i den. Det är dock viktigt att du får riktigt med sömn om du ska köra.

– Länder som Tyskland, Frankrike, Belgien, Danmark, Österrike och Spanien har så kallade ”miljözoner” från tidningen Expressen.

concrete road by the sea at sunset. Environmentally friendly technology. Business success concept.

Saker att packa ner

När du ska ut och köra en längre sträcka i Europa är det bra att vara förberedd. Det är inte bara saker till dig själv som du behöver utan även bildelar. Skulle bilen gå sönder kan du behöva startkablar, ficklampa, bensindunk och så vidare. Det är även bra att kolla upp så att du inte behöver en miljödekal eller liknande.