Utanför stadens murar

Det finns mycket att se också utanför stadsmurarna. Jag har valt att berätta om två speciella utflyktsmål Villa Borghese och stadsdelen EUR.

Casina Valadier i Villa BorgheseFörutom dessa kan man också besöka till exempel Villa Guilia som har en mycket intressant nedsänkt borggård. Här finns också ett museum med många etruskiska föremål. Trädgården runt Villa Doria Pamphij är en enorm grönskande oas i Rom och ett trevligt utflyktsmål. San Paolo fuori le Mura är en vacker basilika som innehåller resterna av en gravkammare från första århundradet efter Kristus som tros ha varit Paulus grav.

Rom är omgivet av katakomber. Det finns över 60 katakomber som är kanske 10 kilometer långa och innehåller tiotusentals gravar. Under 100-talet började de kristna begrava sina avlidna under jorden. Det var så katakomberna startades. Underjordiska begravningar berodde inte på förföljelserna. Katakomberna var helt enkelt kollektiva kristna begravningsplatser som grävdes ut djupt under marken. Catacombe de San Callisto är en katakomb längs Via Appia som är öppen för allmänheten.

För telefonnummer till resebyråer som tar dig till Rom, besök företagsinfo.se